sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Euroopan aseriisunta terroristien edessä

”Asekiellot ovat historiassa olleet aina totalitaaristen hallintojen toimenpidelistan kärkikymmenikössä.”

Miksi tarkastelen EU:n ”äkillistä” asedirektiiviä kriittisesti? Koska suhtautumalla yliolkaisesti näin suureen asiaan kuin kokonaiseen kansalaisaseriisuntaan olisin kuin hämärässä nukkekodissa tuntematta sen kellariosaston todellisia motiiveja.

Meillä on mielipiteenvapaus mutta joskus on hyvä tietää, mistä on kysymys, ennen kuin on jotain mieltä.

Pitkä valmistelu - hämärät syyt

Itselataavien kieltoa Euroopassa on nimittäin valmisteltu kauan. Siinä ajassa olisi ollut mahdollista teettää päätöksenteon tueksi selvityksiä tai käyttää varsin kattavasti kaikkien alojen asiantuntijalausuntoja. Ne ovat tyypillisesti oleellinen osa tällaisten asioiden valmistelutyötä, mutta jostain syystä lopputuloksesta päätellen nämä ovat ikään kuin vahingossa jääneet kokonaan tekemättä. Tämän perusteella ei voi välttyä päätelmältä, että koko hankkeen todellinen tarkoitus on hallintoalamaisten aseistariisunta.

Yksityinen aseenomistus ei sovi EU-liittovaltion ja sen taustavaikuttajien intresseihin. Heillä on muita suunnitelmia. Tämä sama asekieltokuvio on tapahtunut historian saatossa monta kertaa ennenkin.

Ulkoministeriössä oli jo vuosia sitten vireillä tällainen hanke eikä se kuuluisi sen hallinnon alaan paitsi EU:n kautta. Muutenhan se olisi sisäministerin tontilla.

Tuntuu siltä, että poliittisesti oikeaa hetkeä on odotettu. Monet kansalaiset yhdistävät vain terroristit ja tuliaseet, eivätkä jaksa perehtyä asiaan syvemmin. Eikä aseista tarvitse pitää, olkoonkin harrastus- tai reserviläisvälineitä.

EU haluaa suojata talousdiktatuurin selustan siltä varalta, että hallintoalamaiset eivät jostain syystä iloitsisi tulevista ajoista.

Belgian aseet

Tuskin kukaan epäilee, etteikö terroristi aseet ja räjähteet löydä kaikissa tilanteissa. Ei se nytkään käynyt Ranskan vallesmannilta lupia hakemassa. 

Belgia on täynnä aseita. Vuoden 2006 jälkeen se kielsi liki kaikki aseet. 850 000 luvallista. Vuoden kuluttua 200 000 oli kiikutettu poliisiin ja laskettiin, että nyt maassa olikin 1,8 miljoonaa laitonta asetta, mutta ei montaa luvallista ja siten rekisterissä oikealle henkilölle. Ihmiset eivät halunneet luopua perusoikeudestaan, omistamisesta ja olivat katkeria koska olivat maksaneet aseet ja verot ja luvat. Niinpä he kadottivat aseita. Äkkiäkö se vene sorsastaessa keinahtaa ja ase hukkuu.

Maa on siis täynnä erilaista roinaa juuri koska on niin kovat kiellot mikä lisää luvattomien määrää ja rekisteröimättömyyttä ja aina joku alamaailman aseseppä auttaa yhdistämään. Onhan järjestöllä käyttää kymmeniä miljoonia toimintaansa.

Pahat aavistukset

Eurokriisi on jatkunut monta vuotta eikä parannusta ole näköpiirissä. Nuorisotyöttömyys on monessa EU-maassa räjähtämässä käsiin maahanmuuton ohella, ja kansaa enenevissä määrin harmittaa. Rahamiehet haluavat nyt turvata asemansa ja omaisuutensa perinteisellä työkalulla eli kansalaisoikeuksia rajoittamalla. Asekiellot ovat historiassa olleet aina totalitaaristen hallintojen toimenpidelistan kärkikymmenikössä.


Konformismista totalitarismiin


Totalitarismi onnistuu loppujen lopuksi vasta, kun kansa saadaan hegemoniaan. Tämä on psykologiaa. Ihminen on yleensä konformisti: koska hän ei tiedä, mitä tehdä, hän tekee samaa kuin muutkin. Totalitarismia on se, kun kansalainen etukäteen alkaa ajatella kuten olettaa häneltä vaadittavan. Tähän ei päästä vain yksisilmäisellä medialla, koska syntyy miltei aina vastaliike, jonkinlainen tuurejunnilamaisuus. Helpoiten tulokseen pääsee, kun saa käyttää väkivaltaa ja pakkokeinoja. EU on tähän valmis. Kansalaisten aseriisunta on pelkkä alku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti